Een cheque voor het beste ondernemersplan!

woensdag 20 december 2017

Om startende ondernemers in de regio te helpen, geeft Start Up Gorinchem hen in 2018 de kans om hun ondernemersplan te presenteren en hun bedrijf op een professionele manier in de markt te zetten. ,,De ondernemer achter het plan dat wint, krijgt een cheque van €5000,- om het eigen bedrijf verder uit te bouwen", zegt Jan-Rob van Manen van DHC Advocaten, één van de kennispartners van het initiatief.

door Laura van Horik van de Stad Gorinchem

Start Up Gorinchem is een initiatief van ervaren ondernemers uit Gorinchem en omgeving, waaronder DHC Advocaten, G en O Verstegen, Van Leussen Van den Broek Notarissen, Meet and C, Rabobank, Tredion en DailyCMS. Zij willen starters helpen om hun bedrijf op een succesvolle manier op te starten en hun kennis en ervaring met ze delen. In het jaar dat Start Up Gorinchem nu op weg is, heeft het initiatief al verschillende starters geholpen. Als vervolg op het bestaande 'kraamkamer'-programma, dagen zij starters nu uit om met een concreet en levensvatbaar ondernemersplan te komen. Op twee momenten krijgen zij hiervoor de kans, namelijk het eerste en het tweede halfjaar van 2018. De beste plannen van starters uit de regio worden beloond met een cheque van €5000,- tijdens een feestelijke uitreiking, waarna de ondernemer het plan verder kan uitwerken met onder anderen hulp van de ondernemers en kennispartners.

Uiteraard gaat het om serieuze plannen met potentie en starters die daadwerkelijk in het plan geloven. Onder starters worden ondernemers verstaan die nu maximaal 3 jaar een eigen bedrijf hebben. De bedrijfstak maakt niet uit: als er maar een uitgewerkt plan wordt aangeleverd. De kennispartners geven op elk plan input door er vanuit hun eigen invalshoek naar te kijken en te bedenken of ze er mogelijkheden in zien. Anke Garstman van G en O Verstegen zegt: ,,Ondernemerschap moet altijd worden gestimuleerd en juist daarom vinden we het belangrijk om onze kennis als bedrijven te delen. We kunnen nieuwe ondernemers zo adviseren en ondersteunen." Jan van Wijgerden van Tredion beaamt dit: ,,Niet alleen zij, maar ook wij krijgen er energie van. Het is leuk om als bestaande ondernemer iets te kunnen betekenen voor starters. Of dat nu op het gebied van ervaring is of vanwege ons netwerk. We hopen veel mooie plannen te ontvangen."

Meer informatie over Start Up Gorinchem, het ondernemersplan of je als startend ondernemer aanmelden? Dat kan via de website. Aanmelden kan tot en met maart 2018. Op de Facebook-community van Start Up Gorinchem kun je als starter tevens terecht met vragen over het ondernemerschap.

Sluiten