Nieuws

Mis niet langer het laatste nieuws.

Een cheque voor het beste ondernemersplan!

woensdag 20 december 2017

Om startende ondernemers in de regio te helpen, geeft Start Up Gorinchem hen in 2018 de kans om hun ondernemersplan te presenteren en hun bedrijf op een professionele manier in de markt te zetten. ,,De ondernemer achter het plan dat wint, krijgt een cheque van €5000,- om het eigen bedrijf verder uit te bouwen", zegt Jan-Rob van Manen van DHC Advocaten, één van de kennispartners van het initiatief.door Laura van Horik van de Stad GorinchemStart Up Gorinchem is een initiatief van ervaren ondernemers uit Gorinchem en omgeving, waaronder DHC Advocaten, G en O Verstegen, Van Leussen Van den Broek Notarissen, Meet and C, Rabobank, Tredion en DailyCMS. Zij willen starters helpen om hun bedrijf op een succesvolle manier op te starten en hun kennis en ervaring met ze delen. In het jaar dat Start Up Gorinchem nu op weg is, heeft het initiatief al verschillende starters geholpen. Als vervolg op het bestaande 'kraamkamer'-programma, dagen zij starters nu uit om met een concreet en levensvatbaar ondernemersplan te komen. Op twee momenten krijgen zij hiervoor de kans, namelijk het eerste en het tweede halfjaar van 2018. De beste plannen van starters uit de regio worden beloond met een cheque van €5000,- tijdens een feestelijke uitreiking, waarna de ondernemer het plan verder kan uitwerken met onder anderen hulp van de ondernemers en kennispartners.Uiteraard gaat het om serieuze plannen met potentie en starters die daadwerkelijk in het plan geloven. Onder starters worden ondernemers verstaan die nu maximaal 3 jaar een eigen bedrijf hebben. De bedrijfstak maakt niet uit: als er maar een uitgewerkt plan wordt aangeleverd. De kennispartners geven op elk plan input door er vanuit hun eigen invalshoek naar te kijken en te bedenken of ze er mogelijkheden in zien. Anke Garstman van G en O Verstegen zegt: ,,Ondernemerschap moet altijd worden gestimuleerd en juist daarom vinden we het belangrijk om onze kennis als bedrijven te delen. We kunnen nieuwe ondernemers zo adviseren en ondersteunen." Jan van Wijgerden van Tredion beaamt dit: ,,Niet alleen zij, maar ook wij krijgen er energie van. Het is leuk om als bestaande ondernemer iets te kunnen betekenen voor starters. Of dat nu op het gebied van ervaring is of vanwege ons netwerk. We hopen veel mooie plannen te ontvangen."Meer informatie over Start Up Gorinchem, het ondernemersplan of je als startend ondernemer aanmelden? Dat kan via de website. Aanmelden kan tot en met maart 2018. Op de Facebook-community van Start Up Gorinchem kun je als starter tevens terecht met vragen over het ondernemerschap.

Lees meer

Maak kennis met de Start Up Gorinchem Community

dinsdag 19 december 2017

Start Up Gorinchem heeft een online community op Facebook. Wat je hier kan vinden? Antwoorden!De startende ondernemer zal geheid dagelijks vragen hebben, dat hoort erbij. Wellicht heb je je website helemaal in orde, maar blijf je af en toe worstelen met de financiële administratie. Of het is juist andersom! In de community van Start Up Gorinchem zitten alle kennispartners die jouw vraag willen beantwoorden. De community maakt het laagdrempelig om je vraag te stellen. Wil je liever in een privébericht je vraag stellen of een gesprek plannen met een kennispartner? Dat kan natuurlijk ook! Wij helpen je graag verder.

Lees meer

Een nieuw initiatief van Start Up Gorinchem

woensdag 13 december 2017

Eind oktober zijn alle kennispartners bij elkaar gekomen om afgelopen jaar te bespreken. Daar zijn een hoop mooie initiatieven uit voortgekomen. Binnenkort wordt daar meer bekend over gemaakt. Wil je als eerste op de hoogte worden gehouden? Like dan onze pagina op Facebook, die vind je hier!

Lees meer

De Meet-Up op 22 juni

maandag 3 juli 2017

"Talentontwikkeling gaat nooit over het aanleren van iets nieuws, het gaat om het ontdekken van hetgeen er altijd al was!" Het is één van de quotes die Rowanda aanhaalt tijdens de Meet-up op donderdag 22 juni. Een geslaagde bijeenkomst met allerlei verschillende ondernemers.Rowanda (Eigen-wijs Communicatie) paste zich meteen aan toen ze zag dat de meerderheid van de aanwezigen al ervaren ondernemer is. "Is het een idee dat we het toespitsen op talentontwikkeling waarmee we de diepte induiken?" vraagt ze aan de groep. In eerste instantie zou Rowanda haar ervaringen als starter delen toegespitst op Talent, Expertise, Succes en Trots. Men ging al snel akkoord met dit voorstel.Want wat zijn jouw talenten? Een set van competenties waarvan jij of anderen vinden dat je daar goed in bent? Volgens de aanwezigen en ook Rowanda niet. Een competentie is gebaseerd op het vermogen van een persoon om taken uit te voeren. Past deze competentie bij jouw natuurlijke aanleg? Dan noemen wij dit een talent. Past deze competentie niet bij jouw natuurlijke aanleg? Dan noemen we dit ‘aangeleerd gedrag’ en belemmert dit jou om je echte talenten te ontwikkelen.Waarom is talentontwikkeling belangrijk? Persoonlijke ontwikkeling en echt duurzame inzetbaarheid van mensen is alleen mogelijk wanneer mensen de ruimte krijgen zich te ontwikkelen vanuit hun natuurlijke aanleg. Hoe ontdek je nou zoiets? Rowanda is werkzaam bij TheTrueTalentTeam en vertelt over de producten Me.-scan en de We.-scan. Een snelle en zeer diepgaande persoonlijkheidstest van ongeveer 10 minuten die ingezet wordt voor persoonlijke- en teamontwikkeling. De scan geeft inzicht in en bewustwording van kwaliteiten, talenten, belemmeringen en valkuilen. “Echt zelfinzicht biedt je de kans om zelfbewuste keuzes te maken voor jezelf en voor je omgeving!”Voor meer informatie over de Me- en We-scan is Rowanda altijd te bereiken via rowanda@eigenwijscommunicatie.nl Kijk ook naar www.thetruetalentteam.nl en naar www.eigenwijscommunicatie.nl

Lees meer

Start-Up Gorinchem in Stad Gorinchem: Regionale bedrijven ondersteunen startende ondernemers

woensdag 7 juni 2017

Meet and C is kennispartner bij Start-Up Gorinchem. Deze week is er een artikel geplaatst in Stad Gorinchem, lees het hieronder!

Lees meer

Doe mee met de TEST op 22 juni!

donderdag 11 mei 2017

Hoe kan jouw onderneming nog succesvoller worden? Doe mee met de TEST tijdens het Bruiscafé op 22 juni a.s.Start-Up Gorinchem nodigt startende ondernemers en kennispartners van harte uit om bij de volgende Meet-Up aanwezig te zijn. Deze vindt plaats op donderdag 22 juni en start om 15.30 uur.TEST staat voor Talent, Expertise, Slim samenwerken en Trots. De ingrediënten om succesvol te zijn met je onderneming. Rowanda Blijenberg van Eigen-wijs communicatie neemt je tijdens het Bruiscafé mee langs de diverse fasen van de ontwikkeling van een startende onderneming. Waar sta je nu en wat heb je al bereikt? Wat kun je nog meer doen om nog beter te worden? Hoe deel je hulpvragen? De kennispartners van Meet and C Start-Up staan voor je klaar om na afloop deze vragen samen met jou te beantwoorden. Meld je nu aan voor de Meet-Up op 22 juni a.s. bij Meet and C Start-Up!Programma:15:30 uur inloop16:00 uur Kick off van het programmaRowanda Blijenberg, gebruik je talent en werk slim samen16:45 uur Bruiscafé startende en ervaren ondernemersLocatie:Meet and CStationsweg 29, Gorinchemwww.startupgorinchem.nl

Lees meer

Meet-Up op 22 juni!

vrijdag 21 april 2017

Hét bruiscafé voor de startende ondernemer: wil jij kennis en ervaring opdoen voor jou als startende ondernemer in de regio Gorinchem?Kom dan naar de Meet-Up op 22 juni a.s. bij Meet and C Start-Up Gorinchem. Het unieke programma waarbij startende ondernemers worden geholpen door ervaren ondernemers door middel van kennis op alle relevante gebieden en stellen daarbij hun netwerk open!15.30 uur: inloop16.00 uur: kick off van het programmaKennispartner pitchesThemapresentatie startende ondernemerSpeeddaten startende en ervaren ondernemers17.00 uur: afsluiting en borrelTijdens de Meet-Up is er vooral de mogelijkheid om gezamenlijk te sparren in een bruiscafé om als startende ondernemer op weg geholpen te worden met de diverse do’s en don’ts bij het succesvol laten zijn van je onderneming. De inhoud van het programma wordt momenteel nog afgerond, maar reserveer deze datum alvast in de agenda of meld je vast aan!We hopen je zeker te zien!Start-Up Gorinchem

Lees meer

Terugblik: de Meet-Up met De Film Makelaar

dinsdag 14 maart 2017

Vorige week was er weer een Meet-Up, dit keer was De Film Makelaar​ te gast. Eric van de Velden vertelde een persoonlijk verhaal over hoe hij is gekomen waar hij nu is. Met hier een daar vlaag zelfspot, humor en emotie weet hij het publiek te boeien. Duidelijk werd dat hij zeker wat hobbels heeft moeten nemen. Toch zette hij door en creëerde hij zijn eigen droombaan. Zijn skills van zijn tijd als salesman heeft hij goed kunnen gebruiken in zijn huidige functie, namelijk filmmaker. Eric kwam erachter dat samenwerken DE sleutel is tot succes. Oftewel, die hobbels van het verleden hebben hem ook iets positiefs opgeleverd en zorgde ervoor dat hij connecties durfde te leggen. Die hebben onder andere een ingang geboden in de filmwereld. Durf dus op mensen af te stappen, máák gebruik van dat netwerk. Want wat heb je te verliezen?Binnenkort kun je alles terugzien van deze bijeenkomst, deze is, je raadt het al, geheel gefilmd. Ben je er de volgende keer ook bij? De volgende Meet-Up is op 22 juni. Meld je alvast aan!

Lees meer

Booster 10 april - laat je idee bruisen

dinsdag 14 maart 2017

Mogen we jou coachen naar een succesvol bedrijf? Deel je vragen met ervaren ondernemers op 10 april tijdens de booster van 8:00 - 9:00 uur of van 20:00 - 21:00 uur. Meld je van tevoren wel even aan, zodat we op je aanwezigheid kunnen voorbereiden.

Lees meer
Sluiten